Home > Temperatuur > Fahrenheit Celsius

Temperatuur eenheden omrekenen

fahrenheit naar celsius

Hoeveel graden fahrenheit is een graad celsius of hoeveel graden celsius is een graad fahrenheit? Met deze handig rekentool reken je eenvoudig graden fahrenheit om naar graden celsius en andersom.

Gebruik de ENTER of TAB toets op je toetsenbord om de temperatuur berekening van fahrenheit naar celsius uit te voeren.

=

Converteer fahrenheit naar celsius
0 graden Fahrenheit is gelijk aan -17.78 graden Celsius.

Fahrenheit is een temperatuurschaal, bedacht door Gabriel Fahrenheit. De temperatuurschaal van Fahrenheit is gebaseerd op drie referentiepunten: een mengsel van ijs, water en ammoniumchloride, het vriespunt van water, de lichaamstemperatuur van een gezond persoon. Temperatuurmeting in graden Fahrenheit wordt alleen nog gebruikt in de Verenigde Staten en Belize.

Celsius is een temperatuureenheid die in de meeste landen wordt gebruikt bij het aangeven van de buitentemperatuur in een weerbericht. De Zweedse astronoom Anders Celsius bedacht deze temperatuurschaal in 1742 Celsiusschaal waarbij hij het vriespunt en kookpunt van water als uitgangspunt nam.

Andere temperatuur eenheden omrekenen:

fahrenheit celsius, fahrenheit kelvin, kelvin fahrenheit, celsius kelvin, celsius fahrenheit, kelvin celsius


Copyright 2012 -2013 Berekenmij.nl. Aan de informatie en berekeningen op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Lees de disclaimer en ons privacybeleid