Home > Temperatuur > Fahrenheit Kelvin

Temperatuur eenheden omrekenen

fahrenheit naar kelvin

Hoeveel graden fahrenheit is een graad kelvin of hoeveel graden kelvin is een graad fahrenheit? Met deze handig rekentool reken je eenvoudig graden fahrenheit om naar graden kelvin en andersom.

Gebruik de ENTER of TAB toets op je toetsenbord om de temperatuur berekening van fahrenheit naar kelvin uit te voeren.

=

Converteer fahrenheit naar kelvin
0 graden Fahrenheit is gelijk aan 255.37 graden Kelvin.

Fahrenheit is een temperatuurschaal, bedacht door Gabriel Fahrenheit. De temperatuurschaal van Fahrenheit is gebaseerd op drie referentiepunten: een mengsel van ijs, water en ammoniumchloride, het vriespunt van water, de lichaamstemperatuur van een gezond persoon. Temperatuurmeting in graden Fahrenheit wordt alleen nog gebruikt in de Verenigde Staten en Belize.

Kelvin (symbool: K) is de officiŽle eenheid van temperatuur. De eenheid Kelvin behoort tot de zeven basiseenheden van het SI-stelsel. De Britse fysicus William Thomson, beter bekend als Lord Kelvin, stelde in 1848 deze absolute temperatuurschaal voor, die een absoluut nulpunt had waarop geen warmtevloeistof meer kon stromen.

Andere temperatuur eenheden omrekenen:

kelvin celsius, celsius fahrenheit, fahrenheit celsius, celsius kelvin, kelvin fahrenheit, fahrenheit kelvin


Copyright 2012 -2013 Berekenmij.nl. Aan de informatie en berekeningen op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Lees de disclaimer en ons privacybeleid