Home > Temperatuur > Celsius Kelvin

Temperatuur eenheden omrekenen

celsius naar kelvin

Hoeveel graden celsius is een graad kelvin of hoeveel graden kelvin is een graad celsius? Met deze handig rekentool reken je eenvoudig graden celsius om naar graden kelvin en andersom.

Gebruik de ENTER of TAB toets op je toetsenbord om de temperatuur berekening van celsius naar kelvin uit te voeren.

=

Converteer celsius naar kelvin
0 graden Celsius is gelijk aan 273 graden Kelvin.

Celsius is een temperatuurschaal, bedacht door de Zweedse astronoom Anders Celsius. De Celsiusschaal is gedefinieerd op basis van twee ijkpunten: 0 graden Celsius is de temperatuur waarbij water bevriest bij een luchtdruk van 1 bar; 100 graden Celsius is de temperatuur waarbij water kookt bij een luchtdruk van 1 bar. Het bereik hiertussen is verdeeld in 100 gelijke delen.

Kelvin (symbool: K) is de officiŽle eenheid van temperatuur. De eenheid Kelvin behoort tot de zeven basiseenheden van het SI-stelsel. De Britse fysicus William Thomson, beter bekend als Lord Kelvin, stelde in 1848 deze absolute temperatuurschaal voor, die een absoluut nulpunt had waarop geen warmtevloeistof meer kon stromen.

Andere temperatuur eenheden omrekenen:

fahrenheit celsius, fahrenheit kelvin, celsius kelvin, celsius fahrenheit, kelvin fahrenheit, kelvin celsius


Copyright 2012 -2013 Berekenmij.nl. Aan de informatie en berekeningen op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Lees de disclaimer en ons privacybeleid