Home > Staartdeling

Staartdeling

Een staartdeling is een rekenmethode om twee getallen door elkaar delen. Bij het maken van een staartdeling wordt stapsgewijs gekeken naar hoevaak een kleiner getal in een groter getal past. Het is mogelijk dat er bij een staartdeling een rest overblijft. Als er een restwaarde overblijft, is het mogelijk om de staartdeling te verlengen door door te delen achter de komma. Aan het grotere (te delen) getal wordt dan, zolang als nodig of totdat het gewenste aantal decimalen is bereikt, één of meerdere nullen toegevoegd waardoor de staartdeling langer wordt en de uitkomst één of meerdere decimalen zal bevatten.

Staartdeling maken

Eenvoudig een staartdeling maken. Vul het te delen getal en het getal waardoor je wilt delen in en klik op de knop staartdeling maken. De staartdeling wordt dan automatisch voor je gemaakt.
Maximaal aantal decimalen
/ \
Mede mogelijk gemaakt door: staartdeling.comCopyright 2012 -2013 Berekenmij.nl. Aan de informatie en berekeningen op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Lees de disclaimer en ons privacybeleid